Početna / Pitanja i odgovori
Početna Mapa sajta Pošaljite stranu elektronskom poštom Odštampajte stranu

Vesti

 

SLIKE ZA BEBE

Dodato: 16.12.2011.

Prodajna izložba slika namenjenih akciji Bitka za bebe
20 - 30. Decembar 16-21h
Foaje Dvorane Kulturnog centra Beograda

Svečano otvaranje: utorak, 20.decembar 14h

Ministarstvo pravde Republike Srbije - Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, Kulturni centar Beograda i Fond B92 pozivaju Vas na otvaranje prodajne izložbe "Slike za bebe" u utorak 20. decembra u 14 časova u Foajeu Dvorane Kulturnog centra, Kolarčeva 6.

U pitanju je izložba 100 slikarskih radova nastalih u okviru likovne kolonije "Elan" u Somboru koja već 16 godina povezuje akademske slikare i osuđenike iz srpskih zatvora u nastojanju da se pomogne njihova resocijalizacija. Kompletan prihod od prodaje ovih slika namenjen je akciji "Bitka za bebe" koja se nastavlja i u 2012. godini. U dosadašnjem toku akcije kupljeno je 190 inkubatora.

Likovna kolonija "Elan" jedinstvena je po svojoj koncepciji i svemu što je prati. Po svojoj specifičnoj socijalnoj misiji, zauzela je istaknuto mesto na mapi likovnih saziva ne samo u Somboru i Srbiji, nego i u regiji. U dosadašnjem radu kolonije učestvovalo je više od 200 slikara iz zemlje i inostranstva koji su zavodima poklonili preko 800 umetničkih dela. Ove godine na 16-toj po redu koloniji učestvovalo je 14 osuđenika iz 12 ustanova za izvršenje krivičnih sankcija na teritoriji Srbije. Neki od tih radova mogu se kupiti i na ovoj izložbi.

Priključite nam se na prodajnoj izložbi "Slike za bebe" od 20 do 30. decembra kao i prvog dana Nove godine u podne, ispred Ateljea 212 u Svetogorskoj ulici na Maršu za bebe i svečanom ulasku u Godinu beba!

Link za pregled slika