Почетна / Питања и одговори
Početna Mapa sajta Pošaljite stranu elektronskom poštom Odštampajte stranu

Вести

 

СЛИКЕ ЗА БЕБЕ

Додато: 16.12.2011.

Продајна изложба слика намењених акцији Битка за бебе
20 - 30. Децембар 16-21х
Фоаје Дворане Културног центра Београда

Свечано отварање: уторак, 20.децембар 14х

Министарство правде Републике Србије - Управа за извршење кривичних санкција, Културни центар Београда и Фонд Б92 позивају Вас на отварање продајне изложбе "Слике за бебе" у уторак 20. децембра у 14 часова у Фоајеу Дворане Културног центра, Коларчева 6.

У питању је изложба 100 сликарских радова насталих у оквиру ликовне колоније "Елан" у Сомбору која већ 16 година повезује академске сликаре и осуђенике из српских затвора у настојању да се помогне њихова ресоцијализација. Комплетан приход од продаје ових слика намењен је акцији "Битка за бебе" која се наставља и у 2012. години. У досадашњем току акције купљено је 190 инкубатора.

Ликовна колонија "Елан" јединствена је по својој концепцији и свему што је прати. По својој специфичној социјалној мисији, заузела је истакнуто место на мапи ликовних сазива не само у Сомбору и Србији, него и у регији. У досадашњем раду колоније учествовало је више од 200 сликара из земље и иностранства који су заводима поклонили преко 800 уметничких дела. Ове године на 16-тој по реду колонији учествовало је 14 осуђеника из 12 установа за извршење кривичних санкција на територији Србије. Неки од тих радова могу се купити и на овој изложби.

Прикључите нам се на продајној изложби "Слике за бебе" од 20 до 30. децембра као и првог дана Нове године у подне, испред Атељеа 212 у Светогорској улици на Маршу за бебе и свечаном уласку у Годину беба!

Линк за преглед слика