Početna / Pitanja i odgovori
Početna Mapa sajta Pošaljite stranu elektronskom poštom Odštampajte stranu

Vesti

 

Saopštenje Uprave povodom tuče u KPZ Valjevo - 3.11.2009.godine

Dodato: 3.11.2009.

Dana 1. novembra 2009. godine oko 15 časova u KPZ za maloletnike u Valjevu u zajedničkim prostorijama, odnosno dnevnom boravku, došlo je do sukoba pa potom tuče između dve grupe osuđenih lica u kojoj je učestvovalo oko 10 mladića.

Pripadnici Službe za obezbeđenje su odmah intervenisali i razdvojili sukobljena lica čime je sprečena dalja tuča i teže povređivanje osuđenika. Zahvaljujući pravovremenoj reakciji Službe za obezbeđenje prilikom tuče nijedno lice nije teško povređeno.

O incidentu je odmah obaveštena dežurna služba Policijske uprave Valjevo nakon čega su pripadnici policije izvršili uviđaj u KPZ za maloletnike u Valjevu.

Operativnim radom došlo se do saznanja da je do tuče došlo usled borbe za prevlast u neformalnom sistemu, kao i zaplene veće količine narkotika i mobilnih telefona od strane Službe za obezbeđenje KPZ za maloletnike u Valjevu, pre oko mesec dana.

Protiv svih učesnika tuče podnete su disciplinske prijave, a glavni akteri ovog incidenta premešteni su u pojačani nadzor u okviru KPZ za maloletnike Valjevo, zbog čega je oko 30 osuđenih lica odbilo da uzima hranu.

UPRAVA ZA IZVRŠENjE
KRIVIČNIH SANKCIJA

Povezano

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija obaveštava javnost da  je 30 osuđenih lica, koja su odbijala da uzmu hranu zbog disciplinskih postupaka koji su usledili nakon tuče u KPZ Valjevo 1. novembra 2009. godine, danas u popodnevnim časovima počelo normalno da uzima hranu i da je njihovo zdravstveno stanje dobro.

Stanje u KPZ Valjevo je u skladu sa Pravilnikom o kućnom redu i Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija.