Почетна / Питања и одговори
Početna Mapa sajta Pošaljite stranu elektronskom poštom Odštampajte stranu

Вести

 

Саопштење Управе поводом туче у КПЗ Ваљево - 3.11.2009.године

Додато: 3.11.2009.

Дана 1. новембра 2009. године око 15 часова у КПЗ за малолетнике у Ваљеву у заједничким просторијама, односно дневном боравку, дошло је до сукоба па потом туче између две групе осуђених лица у којој је учествовало око 10 младића.

Припадници Службе за обезбеђење су одмах интервенисали и раздвојили сукобљена лица чиме је спречена даља туча и теже повређивање осуђеника. Захваљујући правовременој реакцији Службе за обезбеђење приликом туче ниједно лице није тешко повређено.

O инциденту је одмах обавештена дежурна служба Полицијске управе Ваљево након чега су припадници полиције извршили увиђај у КПЗ за малолетнике у Ваљеву.

Оперативним радом дошло се до сазнања да је до туче дошло услед борбе за превласт у неформалном систему, као и заплене веће количине наркотика и мобилних телефона од стране Службе за обезбеђење КПЗ за малолетнике у Ваљеву, пре око месец дана.

Против свих учесника туче поднете су дисциплинске пријаве, а главни актери овог инцидента премештени су у појачани надзор у оквиру КПЗ за малолетнике Ваљево, због чега је око 30 осуђених лица одбило да узима храну.

УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ
КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА

Повезано

Управа за извршење кривичних санкција обавештава јавност да  је 30 осуђених лица, која су одбијала да узму храну због дисциплинских поступака који су уследили након туче у КПЗ Ваљево 1. новембра 2009. године, данас у поподневним часовима почело нормално да узима храну и да је њихово здравствено стање добро.

Стање у КПЗ Ваљево је у складу са Правилником о кућном реду и Законом о извршењу кривичних санкција.