Početna / Ustanove za izvršenje krivičnih sankcija / Okružni zatvori / Okružni zatvor u Negotinu
Početna Mapa sajta Pošaljite stranu elektronskom poštom Odštampajte stranu

Okružni zatvor u Negotinu

FOTOGALERIJA
Kontakt:
Branka Perića 9 19300 Negotin Tel: 019 514 370
Brojno stanje lica lisenih slobode: 38


Okružni zatvor u Negotinu nalazi se nedaleko od centra grada, omeđen visokim ogradnim zidom.

Ustanova je poluotvorenog tipa za izdržavanje kazne zatvora i izvršenje mere pritvora. Ovaj Zatvor postojao je pre Drugog svetskog rata. Odlukom triju opština Negotin, Kladovo i Majdanpek prerasta 28.12.1971. godine u međuopštinski zatvor, da bi Uredbom o osnivanju zavoda za izvršenje zavodskih sankcija u Republici Srbiji kategorisan kao Okružni zatvor u Negotinu poluotvorenog tipa.
Planirani kapacitet Zatvora je za smeštaj 85 lica lišenih slobode, a prosečno brojno stanje je 5 osuđenih, 25 pritvorenih i 3 kažnjena u prekršajnom postupku.

Zgrada Zatvora je namenski građena, a kasnije, u nekoliko navrata, naknadnim rekonstrukcijama prilagođena je sanitarno-higijenskim standardima i povećanoj fluktuaciji osuđenih, pritvorenih i lica kažnjenih u prekršajnom postupku. U odeljenju za izvršenje mere pritvora postoji osam prostorija za kolektivni smeštaj i jedna prostorija za individualni smeštaj. Prostorije u kojima borave osuđena i pritvorena lica su dovoljno svetle, suve i opremljene mokrim čvorovima. U međuvremenu su izgrađene tri prostoriie za smeštaj osuđenih lica i lica sa izrečenom zatvorskom kaznom u prekršajnom postupku, trpezarija, kuhinja i magacin za smeštaj namirnica. Upravna zgrada izgrađena je 1944. godine, kao i sala za specijalno fizičko vaspitanje i obuku.