Početna / Pitanja i odgovori
Početna Mapa sajta Pošaljite stranu elektronskom poštom Odštampajte stranu

Vesti

 

Zabranjene posete u zatvorima

Dodato: 11.11.2009.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Republike Srbije, na osnovu razvoja epidemiološke situacije i proglašenog stanja epidemije gripa A H1N1, saopštava da su do daljnjeg zabranjene posete licima lišenim slobode u sistemu izvršenja krivičnih sankcija Republike Srbije.
Ova zabrana odnosi se na izlazak osuđenih lica van zavoda po osnovu pogodnosti, posete porodica i bliskih lica kao i na već utvrđene posete predstavnika nevladinih organizacija, fakulteta, predstavnike medija i sva druga lica.

Od ove zabrane su izuzete službene posete advokata i postupajućih sudija pritvorenim licima radi obezbeđenja kontinuiteta sudskog postupka i prava na odbranu, uz obavezno sprovođenje preventivnih mera kao što je upotreba zaštitnih maski, pranje ruku i sprovođenje poseta u kabinama sa staklenom pregradom ukoliko za to postoje tehničke mogućnosti.

Sve ostale aktivnosti sprovodiće se u skladu sa odredbama Kućnog reda.
Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Republike Srbije je, preko Radne grupe za praćenje i sprečavanje širenja epidemije, u stalnom kontaktu sa nadležnim državnim organima, i prema njihovim preporukama  donosiće i druge odluke u skladu sa razvojem aktuelne epidemiološke situacije.

NAREDBA UPRAVE
Preuzmi dokument (pdf format)

UPRAVA ZA IZVRŠENjE
KRIVIČNIH SANKCIJA