Početna / Pitanja i odgovori
Početna Mapa sajta Pošaljite stranu elektronskom poštom Odštampajte stranu

Vesti

 

Saopštenje Uprave povodom napada na pripadnika službe obezbeđenja KPZ u Nišu - 6.11.2009.

Dodato: 18.11.2009.

U Kazneno-popravnom zavodu u Nišu, u zatvorenom delu Zavoda, na Trećem krilu C paviljona, dana 05.11.2009 godine oko 19,30 časova, osuđeno lice A.C, osuđen zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine, napao je pripadnika službe za obezbeđenje koji je vršio redovnu dužnost brojanja osuđenih lica i pokušao da ga ubije.

Napad je bio apsolutno neisprovociran, prilikom redovnog vršenja službene radnje od strane komandira, što potvrđuju i ostali osuđenici. Napad je izvršio parčetom stakla od ogledala i tom prilikom službenom licu naneo povredu u vidu posekotine levog obraza. Nakon napada službeno lice je zdravstveno zbrinuto u Kliničkom centru u Nišu, gde sy konstatovane teške telesne povrede.
Radi sprečavanja ugrožavanja života i tela ovlašćenog lica, a u cilju savlađivanja aktivnog otpora prema osuđenom licu primenjeno je sredstvo prinude- gumena palica do savlađivanja otpora. Nakon izvršenog napada izvršen je uviđaj i protiv osuđenog lica podneta je disciplinska i krivična prijava.

Stanje u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu je mirno i bez ikakvih problema.
Od 01.01.2009. godine u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija izvršen je ukupno 41 napad na službena lica u Kazneno-popravnim ustanovama.

UPRAVA ZA IZVRŠENjE
KRIVIČNIH SANKCIJA