Почетна / Питања и одговори
Početna Mapa sajta Pošaljite stranu elektronskom poštom Odštampajte stranu

Вести

 

Управа за извршење кривичних санкција формирала Радну групу и донела мере за спречавање ширења заразе новим грипом - 5. новембар 2009. године

Додато: 5.11.2009.

Директор Управе за извршење кривичних санкција образовао је Радну групу за спречавање ширења заразе новог грипа у заводима за извршење кривичних санкција. Задатак Радне групе је да активно прати сва догађања поводом ширења заразе новог грипа, врши потребне анализе стања, контактира са надлежним лицима Министарства здравља, Министарства унутрашњих послова, а по потреби и других државних органа, као и да предузима све потребне мере у циљу спречавања заразе. Из наведених разлога, а у складу са епидемиолошком ситуацијом у Републици Србији, одлаже се коришћење посебних права изван завода за осуђена лица и право на боравак у посебној просторији.

Такође, посете осуђеним и притвореним лицима спроводиће се једино уз употребу заштитних маски, при чему ће заштитне маске за осуђена и притворена лица обезбедити заводи, а посетиоци ових лица су дужни да сами набављају заштитне маске, као и да их носе од момента уласка у завод. Исто тако, запослена лица у заводима која су у непосредном контакту са лицима лишеним слобоеде дужна су да носе заштитне маске, које обезбеђује заводи.

У случају погоршања епидемиолошке ситуације у Републици Србији припремено ће се одложити право на посете осуђеним лицима, а по потреби предузети и друге мере, у складу са мерама које предузима Министарство здравља.

ОДЛУКА УПРАВЕ
Преузми документ (doc формат)

НАРЕДБА УПРАВЕ
Преузми документ (doc формат)

УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ
КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА